Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prezentace

Prezentace je výborným doplněním výuky a máte zde možnost ukázat, jak zvládáte samostatně pracovat, vyhledávat a zpracovávat informace a následně je předat spolužákům.

Jak by měla prezentace vypadat:

Prezentace v Powerpointu: počet snímků musí být dohodnut předem, obvykle to bývá 2-5 snímků (= slidy) na jednoho žáka

- vždy záleží na tom, jak je téma široké a jestli ho zpracovává žák sám, nebo je rozdělené mezi více žáků

Kdo nemá možnost zpracování v Powerpointu, může totéž dodat na papíře.

Co by měl obsahovat snímek (slide):

- nadpis, důležitá hesla, základní informace, obrázky

- zdroje (odkud jste čerpali - přesně uvedená webová stránka, kniha: název, autor, vydavatel, rok vydání); zdroje mohou být uvedeny na každém jednotlivém snímku, ale při větším počtu snímků je vhodnější uvést je až na konci (zvlášť na posledním snímku)

Co by slide NEMĚL obsahovat:

- celý text, věty, které žák jen čte; zbytečné podrobnosti

Při prezentaci se žák drží hesel, ale podrobnější informace přednáší plynule ve větách (nečte!), délka prezentace by měla odpovídat počtu snímků. 

Hodnotí se:

- zpracování: jsou na slidu pouze základní informace a hesla?, navazují na sebe?, je zpracování ucelené?, je vše gramaticky správně a na úrovni dané třídy ZŠ?

- předvedení: je projev plynulý a srozumitelný (dostatečně nahlas, se správnou výslovností)?, drží se hesel?, je gramaticky správně a na úrovni dané třídy ZŠ?

- doplňující otázky: ten, kdo prezentuje, musí být schopný otázky zodpovědět; ten, kdo poslouchá, musí být schopný otázky klást (plynule a gramaticky správně, na úrovni dané třídy ZŠ)

 

K hodnocení je nutné zpracovanou prezentaci odevzdat (buď mi prezentaci odešlete mailem, přinesete na flešce, nebo odevzdáte na papíře).